Ndahet nga jeta ish-ministri i Mbrojtjes i Shqipërisë

Ndahet nga jeta ish-ministri i Mbrojtjes i Shqipërisë

24 January 2019 09:34

Kiço Mustaqi, ish-gjeneral i Partisë Shqiptare të Punës në Shqipëri, ka ndërruar jetë në moshën 81-vjeçare.

Ai shërbeu si Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Shqiptare, njihet si ministri i fundit i Mbrojtjes i epokës komuniste në Shqipëri dhe ishte anëtar i Byrosë Politike.

Në vitin 1974, Mustaqi u zgjodh për herë të parë si përfaqësues në Kuvendi Popullor si pjesë e mandatit të tetë ligjor deri në legjislaturën e 12-të në 1992.

Në Kongresin e 9-të të Partisë Komuniste në nëntor të vitit 1986, ai u zgjodh kandidat i Byrosë Politike të Partisë së Punës të Shqipërisë dhe përfundimisht u ngrit në detyrë në korrik 1990 si anëtar i Byrosë Politike, ku qëndroi deri në qershor të vitit 1991.

Arkivoli me trupin e pajetë do të përcillet sot për në banesë të fundit në varrezat e Tufinës. Ndërkohë nisja do të bëhet në orën 13:00 te rruga “Kongresi i Manastirit”.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme