AKF-ja gjatë këtyre viteve luajti rol të pazëvendësueshëm në zbardhjen e veprave penale

AKF-ja gjatë këtyre viteve luajti rol të pazëvendësueshëm në zbardhjen e veprave penale

06 December 2018 15:14

Prishtinë, 6 dhjetor - Agjencia e Kosovës për Forenzikë e Ministrisë së Punëve të Brendshme ka shënuar sot 15-vjetorit të themelimit të saj.

Ministri i Punëve të Brendshme, z. Ekrem Mustafa, i cili mori pjesë në këtë ceremoni, theksoi se duke u nisur nga misioni dhe qëllimi i themelimit dhe funksionimit të AKF-së, si institucion shtetëror me një rol të veçantë në sistemin e sigurisë dhe drejtësisë në shtet, është një privilegj por edhe përgjegjësi dhe sfidë për menaxhimin e përgjithshëm të saj.

“Fusha forenzike, të cilën e mbulon ky institucion është shumë e ndjeshme, e rëndësishme dhe përcaktuese në identifikimin, zbulimin, vërtetimin, parandalimin e kriminalitetit në vendin tonë”, tha ministri Mustafa.

Ai shtoi se Agjencia e Kosovës për Forenzikë do të ketë përkrahjen e tij dhe drejtimin e duhur të përcaktuar me Ligjin për AKF-në dhe legjislacionin përcjellës të aprovuar.

“Falë angazhimit të të gjithë personelit të AKF-së dhe mbështetjes pa rezervë në të gjitha drejtimet, sukseset nuk do të mungojnë edhe në vitet vijuese”, shtoi ministri Mustafa.

Kryeshefi i AKF-së, z. Blerim Olluri, tha se AKF gjatë këtyre viteve ka luajtur një rol të rëndësishëm në zbardhjen e veprave penale, ku të gjitha ekspertizat janë kryer sipas standardeve më të larta ndërkombëtare.

këtë rast para të pranishmëve u paraqit edhe një film dokumentar i shkurtër lidhur me historikun e themelimit të AKF-së.

Disa nga të arriturat kryesore që janë realizuar gjatë këtyre viteve nga AKF:

-Kryerja në mënyrë profesionale dhe me standarde ndërkombëtare e rreth 4000 ekspertimeve me mbi 40 000 dëshmi përcjellëse çdo vit.

-Akreditimi i pesë laboratorëve me standarde ndërkombëtare të cilësisë ISO 17025.

-Rezultatet pozitive të të gjithë eksperteve në testet ndërkombëtare të zotësisë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme