Tahiri: “Drejtësia 2020” do të rrisë kapacitetet e Shërbimit Korrektues Foto: Koha / ilustrim

Tahiri: “Drejtësia 2020” do të rrisë kapacitetet e Shërbimit Korrektues

12 November 2018 16:05

Në kuadër të zbatimit të agjendës “Drejtësia 2020”, Ministria e Drejtësisë është duke rritur kapacitetet profesionale dhe operative brenda Shërbimit Korrektues të Kosovës, përmes shtimit të numrit prej 120 oficerëve korrektues që do t’i bashkëngjiten Qendrave Korrektuese.

MD thotë se kandidatët për këto pozita dje i janë nënshtruar testit kualifikues përmes një procesi të rregullt dhe transparent. Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka mirëpritur mbarëvajtjen e testimit me shkrim për të gjithë aplikuesit në pozitat e zyrtarit korrektues.

Tahiri konsideron se shtimi i kapaciteteve njerëzore brenda Qendrave Korrektuese është një hap i rëndësishëm në funksionimin e mirëfilltë të Shërbimit Korrektues të Kosovës, me ç’rast rritja e kapaciteteve njerëzore do të ndihmoj në përkushtimin që të ruhet rendi, siguria dhe të respektohen të drejtat e personave në vuajtje të dënimit.

“Angazhimi im për ta bërë SHKK-në një sistem të mirëfilltë funksionimi, krahas standardeve ndërkombëtare dhe në rang lideri në rajon dhe më gjerë, po plotësohet edhe me kapacitetet njerëzore. Në kuadër të masave të parapara në agjendën ‘Drejtësia 2020’ përmes një gare transparente dhe të udhëhequr mbi kompetenca, ka nisur procesi i rekrutimit të 120 zyrtarëve të rinj si oficerë korrektues, për të mundësuar një menaxhim të mirëfilltë të Qendrave Korrektuese, duke rritur përkushtimin për marrëdhënien e qëndrueshme në mes rendit, sigurisë dhe të drejtave të personave në vuajtje të dënimit”, ka theksuar ministri Tahiri.

Në konkursin e fundit të shpallur nga Shërbimi Korrektues i Kosovës, do të punësohen 60 zyrtarë në Burgun e Sigurisë së Lartë në Gërrdovc, ndërsa 60 të tjerët në Qendrën e Paraburgimit në Gjilan.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme