Votohet projektligji për festat zyrtare dhe ai për referendumin Foto: Koha / ilustrim

Votohet projektligji për festat zyrtare dhe ai për referendumin

07 November 2018 14:22

Kuvendi ka miratuar shqyrtimin e parë të projektligjit për të drejtën ndërkombëtare private dhe për mbrojtjen e ajrit nga ndotja. Kuorum nuk ka pasur për plotësimin e ligjit për automjete, meqë Partia Socialdemokrate ka deklaruar se nuk merr pjesë në votim.

Kurse, projektligji për referendumin arriti të miratohet në votimin e tretë. Po ashtu, edhe projektligji për festat zyrtare kaloi pas u hodh disa herë në votim.

Në pikën kur u shqyrtua projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për automjete, Dardan Sejdiu i PSD-së, tha se kjo parti nuk e voton amendamentin i cili e rrit kufizimin e vjetërsisë për importin e veturave.

“Jemi kundër amandamentit i cili e heq kufizimin e vjetërsisë, apo e rrit kufizimin e vjetërsisë për importin e veturave. Rrjedhimisht po u informoj që ne në këtë ligj nuk marrim pjesë në votim”, tha ai.

Në këtë seancë u miratua edhe shqyrtimi i dytë i projektligjit për efiçiencë të energjisë, dhe shqyrtimi i dytë të projektligjit për lirinë e asociimit në organizata joqeveritare.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme