Stier: Evropa ka ndryshuar prandaj Kosova e Serbia mund të flasin për shkëmbim territoresh

Stier: Evropa ka ndryshuar prandaj Kosova e Serbia mund të flasin për shkëmbim territoresh

02 November 2018 18:36

Ish-ministri i jashtëm i Kroacisë, Davor Stier, ka shkruar një artikull për POLITICO.eu, ku thotë se ideja për shkëmbim territoresh nuk është një propozim i ri.

Thotë se tashmë Evropa është një vend jo i plotë dhe jo i lirë.

Stier thotë se Evropa ka ndryshuar, prandaj Kosova e Serbia mund të flasin për shkëmbim territoresh, transmeton Koha.net.

Sipas tij, nëse arrihet një marrëveshje për shkëmbim territoresh mes Kosovës e Serbisë, atëherë kuptohet se sa shumë ka ndryshuar politika evropiane dhe ajo transatlantike.

LEXO TË PLOTË ARTIKULLIN: Evropa jo e plotë dhe jo e lirë

Stier, në këtë shkrim të tij gjithashtu thotë se vetëm një Evropë që është tërësisht e plotë dhe e lirë mund të projektojë stabilitetin në Ballkan dhe më gjerë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme