Pas Amerikës, edhe Kanadaja ndryshon sistemin e vizave

Pas Amerikës, edhe Kanadaja ndryshon sistemin e vizave

17 August 2018 09:59

Pas njoftimit nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, se nuk është e nevojshme as garancia financiare ose dokumente të tjera për të marrë vizë turistike, lajm i mirë vjen dhe nga Kanadaja.

Prej 1 gushtit Kanadaja ka nisur aplikimin për vizë biometrike, me shenjat e gishtave dhe foto digjitale.

Në këto vende ku përfshihet dhe Shqipëria, kërkesa biometrike nuk vlen më për diplomatët që udhëtojnë për shërbime zyrtare, personat nën 14 vjeç apo mbi moshën 79 vjeç, krerët e shtetit dhe të qeverisë, ata që mbajnë një autorizim të vlefshëm elektronik të udhëtimit (eTA).

MEPJ bën të ditur se për të lehtësuar udhëtimin e përsëritur në Kanada, aplikantët do të duhet vetëm të japin shenjat e tyre biometike një herë në 10 vjet.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme