Qe 5 muaj Ministria e Punës nuk zbaton vendimin e Gjykatës rreth listave të pensionistëve Foto: Koha / ilustrim

Qe 5 muaj Ministria e Punës nuk zbaton vendimin e Gjykatës rreth listave të pensionistëve

14 August 2018 07:05

Ndonëse Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale (MPMS) ka qenë e obliguar që brenda 30 ditësh të autorizuarit të Federatës Sindikale të Pavarur të Pensionistëve, Shaban Kelmendi, t’i lejojë qasje në dokumentet e pensionistëve të Kosovës të viteve 1990-1998, kjo ministri nuk po e zbaton vendimin tash e 5 muaj.

Këto lista me emra ai po pretendon t`i dërgojë në Gjykatën e Strasburgut, e cila vite më parë nxori një aktgjykim për pensionistët e Kosovës, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kelmendi ka deklaruar për gazetën se është duke përgatitur një tjetër padi për MPMS-në për moszbatim të vendimit të Gjykatës Themelore. Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale nuk e ka komentuar vonesën e zbatimit të vendimit të gjykatës, por ka thënë se janë duke i përgatitur listat.

Në gusht të vitit 2016, Shaban Kelmendi e kishte paditur MPMS-në për shkak se nuk i kishte lejuar qasje në dokumentet e pensionistëve të Kosovës të viteve 1990-1998... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme