Krasniqi: Kuvendi spektator, presidenti po e bënë ligjin

Krasniqi: Kuvendi spektator, presidenti po e bënë ligjin

10 gusht 2018 22:04

Njohësi i rrethanave politike në vend, Albert Krasniqi nga KDI, ka vlerësuar se në Kosovë po ndodh e kundërta e asaj që është e përcaktuar me kushtetutë sa u përket ndarjes së kompetencave.

Sipas Krasniqit, edhe pse Presidenti ka vetëm kompetenca ceremoniale, dhe jo ekzekutive, ai në fakt është duke e bërë ligjin.

“Kosova, për nga forma e qeverisjes, konsiderohet të jetë republikë parlamentare. Kushtetuta ka përcaktuar për Presidentin kompetenca ceremoniale dhe jo ekzekutive. Çfarë po ndodh në praktikë është pikërisht e kundërta. Kuvendi spektator. Presidenti po e bënë ligjin”, ka shkruar Krasniqi.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme