Adriatik Kelmendi

Jo qeveri të Serbisë në Kosovë 17 June 2017 09:14

NË SITUATËN kur askush nuk do të lëvizte nga pozicionet e veta aktuale, kjo do të mundë të ishte zgjidhja: PDK-AAK-NISMA marrin postin e kryetarit të Kuvendit me ndihmën e LVV-së dhe koalicionit...

Adriatik Kelmendi tregon se kush do t’i fitojë zgjedhjet 10 June 2017 08:33

Ditën e zgjedhjeve – kujdes! Vota nuk jepet vetëm për fushatën zgjedhore, por për krejt çka përfaqësojnë këta njerëz. Në fakt, gjatë fushatës zgjedhore këta më...

Bëhet mirë! 03 June 2017 09:06

Në zgjedhjet e 11 qershorit për herë të parë do të votojnë fëmijët e lindur gjatë luftës dhe të rritur jashtë robërisë. Kosova ende nuk është ajo, të...

Kush me kë (sezoni III)? 27 May 2017 08:33

Njëjtë si në parazgjedhjet e vitit 2010, si në ato të 2014-s, ashtu edhe në prag të zgjedhjeve 2017 – tashmë e kthyer në traditë - i erdhi radha kolumnes së pazakontë, si imponim i...

Ende asgjë s’ka përfunduar, është episod i radhës 20 May 2017 08:52

Nga joparimësia të cilën e pamë në formimin e koalicioneve parazgjedhore në minutat e fundit, s’do të duhej të çuditej kush në qoftë se do t’u ofronin deputetëve serbë...

PDK-ja do edhe kryeministrin, edhe presidentin 13 May 2017 10:55

Opozita e ndihmoi PDK-në ta rrëzojë Qeverinë atëherë kur PDK-ja deshi dhe jo anasjelltas. Veseli nuk ka vendosur që ta rrëzojë Qeverinë ku është vetë, për t’ia...

Ka ardhur koha që PDK-ja të shkojë në opozitë 06 May 2017 09:01

Pa kaluar në një catharsis të thellë, një pastrim, një distancim dhe ndëshkim për individë e veprime brenda PDK-së, s’mund të flitet për “fillim të ri”. Kjo...

Këtyre deputetëve t’u ndalohet rikandidimi 22 April 2017 08:44

Kemi parë se si të gjithë brenda natës bëhen juristë ndërkombëtarë, gjeodezistë e gjeologë, patologë e detektivë, ekspertë të terrorizmit e të sigurisë, të...

Kjo parti i fiton zgjedhjet 15 April 2017 10:25

Që nga paslufta e deri tash ka qenë e thjeshtë, dy subjekte, PDK dhe LDK, marrin 22 e më shumë për qind të votave dhe krejt të tjerat nën 14 për qind. Gjasat janë të mëdha që tash...

A bash te Daut Haradinaj paska mbetur puna a?! 10 April 2017 19:43

Është i papranueshëm kërcënimi me gjenocid kudo. Është i papranueshëm kërcënimi me gjenocid në Ballkan. Është i papranueshëm kërcënimi me gjenocid në Kosovë e...

Shpendi do të duhej të krenohej e jo të turpërohej nga jahti 01 April 2017 08:56

Nuk ka ndonjë kategori shoqërore që meriton respektin më të madh në Kosovë se sa biznesmenët. Ata, të përballur me haraçin e politikanëve dhe kriminelëve, e deri vonë edhe...

Një udhëtim me kaleidoskop 25 March 2017 09:36

Ka një brez të dalluar intelektualësh që kanë mbëltuar e ujitur idealin për liri të një populli, me qëllim jetesën si të barabartë e me dinjitet. Pa këtë brez...

Azem Galica e Azem Vllasi 18 March 2017 08:53

Historia që gjithmonë fillon prej tyre; ose: shqiptarët institucionalë “komunistë” të djeshëm (me përjashtime) janë po aq patriotë sa shqiptarët institucionalë...

Kështu s'ka askund në botë?! 11 March 2017 08:51

Jo, sigurisht se ka. E ka edhe më zi. Vetëm se edhe kaq durim të qytetarëve ndaj politikanëve të papërgjegjshëm ka në pak vende të botës, gjithsesi. A E KENI përcjellë...

Është poshtërsi, zonja Mogherini! 04 March 2017 09:51

Ju lutem, në ditën kur filloni mini-turneun ballkanik, mos përtoni ta lexoni këtë letër të shkruar për ju, prej njërit nga qytetarët e shtetit të vetëm të izoluar e të getoizuar...

Krimi në Kosovë, varri në Serbi, karriera në Kuvend e Qeveri 25 February 2017 09:25

Deri më tash nëpër territorin e Serbisë janë zbuluar varrezat masive me 941 trupa të shqiptarëve të vrarë në Kosovë. Gjithashtu, së fundi janë bërë publike dëshmi dhe...

Izolimin pushtetarëve, liberalizimin qytetarëve 18 February 2017 09:18

Ka individë me emër e mbiemër në Kosovë, të cilët duhet t'u japin zgjidhje kushteve të Brukselit për liberalizimin e vizave. Ata janë 120 deputetët e Kuvendit dhe jo më shumë se...

Paramendoje veten në pozitën e një serbi në veri 11 February 2017 21:39

Edhe serbët, edhe shqiptarët e Kosovës duket se nuk e kanë ndërmend të bien më në këto gracka të lira. As serbët kosovarë e as shqiptarët kosovarë s'kanë pse të...

Mos e hapni temën e rivizatimit të kufijve, mos punoni kundër Kosovës 28 January 2017 21:44

Është çmenduri që në kontekstin e provokimeve të fundit nga Beogradi dhe në aktualitetin e mjegulluar gjeopolitik, vetë Prishtina të iniciojë idenë e shkëmbimit të territoreve. Kjo,...

Ju lutem, mos i vrisni serbët, tha Vuçiq... 21 January 2017 21:46

...edhe pse ka më shumë se 10 vjet, sigurisht, që në Kosovë nuk ka pasur ndonjë vrasje me motive etnike. Për çfarë vrasjesh e ka fjalën Vuçiq?! Apo mos duhet përgatitur që në...