Adriatik Kelmendi

Kush po e ndan Kosovën? 18 February 2018 08:00

Naivisht, nëse e mohojmë flamurin e Kosovës dhe kërkojmë që ai të zëvendësohet me atë shqiptar, i bie se tërthorazi po çojmë ujë në mullirin e atyre që po duan ta...

Kosova drejt BE-së e larg Serbisë, ose larg BE-së e afër Serbisë 10 February 2018 09:01

Pse meriton të përkrahet iniciativa e Limajt për zgjidhjen e çështjes së demarkacionit, si hap me të cilin Kosova do të tregonte se është shtet serioz dhe i ka të qarta obligimet...

A bën të merremi me tema të vogla? 03 February 2018 09:04

Sot është ajri i ndotur. Por dje ishte shëndetësia e dobët. Kosova vazhdon të renditet lart në listat e zeza të mortalitetit të foshnjave dhe të nënave në lindje. Ishte edhe arsimi. Na e...

Interesi i Beogradit… dhe i Moskës 20 January 2018 09:36

E interesi i Prishtinës është në kundërshtim me interesin e Beogradit e të Moskës. Dilema që mbetet është: A do t’ia bëjmë ne vetë (me ose pa vetëdije) argatin interesave...

Po shihet kaçiku i tyre! 13 January 2018 07:58

10-vjetori i Pavarësisë do të duhej të shërbente edhe si një afat prerjeje. Është koha për ndryshim rrënjësor të qasjes ndaj qeverisjes së vendit dhe ndërrim të figurave...

Bisha që ushqyem vetë 06 January 2018 09:01

Si po kthehen Facebook dhe Google në armiqtë më të mëdhenj të dijes? ANËS DETIT i palarë, Anës dritës i paparë, Pranë sofrës i pangrënë, Pranë dijes i...

Kështu dëmtohen interesat e shtetit 30 December 2017 08:36

Këta liderë të Kosovës nganjëherë duket se nuk e dinë as abc-në e marrëdhënieve ndërkombëtare, duke menduar gabimisht se përgjegjësitë dhe obligimet i takojnë vetëm...

A na ofendoi Edi Rama? 23 December 2017 09:41

Porosia: Më i miri në Kosovë mund të bëhet maksimumi zv.ministër në Shqipëri. Është koha e fundit që bashkëpunimi Shqipëri-Kosovë të kalojë përtejë...

As Rambouillet s’ka qenë e përkryer, por solli çlirimin, as Ahtisaari s’ka qenë i përkryer, por solli shtetësinë… 09 December 2017 08:56

As kësaj radhe askush s’po thotë që Marrëveshja e Demarkacionit është e përkryer, mirëpo duhet bërë çmos që te shqiptarët të mbizotërojnë edhe një herë...

A po riimponohet tema e ndarjes së Kosovës? 25 November 2017 08:48

Vuçiqi është lider i pakontestueshëm në Serbi. Tash me 9 deputetë në Kuvend, 10 kryetarë komunash dhe fuqinë brenda Qeverisë Haradinaj, do të synojë të kapitalizojë drejt...

Çastet uau 18 November 2017 08:41

Kjo kolumne është sall për qejf. Për loçkë të zemrës. Për t’i shënuar këto çaste të bukura e të rralla. Për t’ua rikujtuar vetvetes dhe të tjerëve...

Po fillon Epoka e Gjykatës Speciale 11 November 2017 09:49

Menjëherë pas zgjedhjeve do të ketë përgjigjje të qarta në thuaja të gjitha pyetjet spekulative të deritashme, me pasojat e të cilave do të merremi gjatë.Sidoqoftë, një pyetje do...

Pse LDK-ja po del të jetë partia më e madhe në Kosovë... 28 October 2017 08:57

... teksa LVV-ja ka trendin më të madh e më stabil të rritjes dhe PDK-ja ka hyrë në trend të rënies? CILA ËSHTË partia me mbështetjen më të madhe në Kosovë? Ose, cila...

Kush është më i forti? 21 October 2017 10:32

Si mund të bëjnë një dialog të barabartë Thaçi e Vuçiqi, duke qenë se i pari ka kontrollin më të vogël të mundshëm brenda Kosovës, kurse i dyti më të madhin...

Ismail Kadare (s’)fiton Çmimin Nobel për Letërsi 14 October 2017 10:36

Si t’i bëjmë ballë epidemisë së lajmeve të rreme (fakenews), në kohën kur secili me lehtësinë më të madhe ndonjëherë mund të prodhojë dhe të...

Votoni kë të doni, por mos gaboni ta votoni prapë PVP-në 07 October 2017 09:49

Ndryshimi pozitiv është afër, vetëm kur secili që do e ushtron të drejtën e garantuar për të votuar për të zgjedhurit e vet, kur secili di ta japë votën që do për të...

Jo pagesës për Rrugën e Kombit nëpër Shqipëri 30 September 2017 08:45

Pjesa e Rrugës së Kombit që kalon nëpër territorin e Shqipërisë nuk ka asnjë logjikë që tash për tash të bëhet me pagesë. Kjo, mes të tjerash, se nuk ekziston edhe një...

Ditë të zakonshme në shtetin më të rrezikuar në botë 23 September 2017 09:46

Seul/Kore e Jugut “Emri im është Eun Jeong, që i bie Eun bekime dhe Jeong e sinqertë, kurse mbiemri Choi. Është shumë e vështirë të shqiptohet nga të huajt, prandaj unë kam...

Kryeministër Haradinaj, bëja ristart! 16 September 2017 08:50

Kosova është e vetmja sot në Evropë qytetarët e së cilës mbahen në geto, pa liberalizim të vizave Schengen. Ky izolim i pashembullt është turp i politikës së paaftë të...

Hakmarrja e Madhe e Hajvalisë 09 September 2017 09:16

Take it or leave it! Rrëfimi për hakmarrjen e përsosur të politikanit miliarder “HAJT SE KA ME më ardhë dita kur krejt këta kanë me më ra në dy gjunjë!”, iu betua në heshtje...