Veton Surroi

Juvenali dhe qeverisja kosovare 16 mars 2018 07:47

"Qysh prej kohësh, kur ne ia shitëm votën tonë kurrkushit, populli ka abdikuar nga detyrat e tij" 1. Në një fshat të Shalës, gjatë luftës së fundit, forcat serbe kishin...

Pse na duhet top-lista e skandaleve 09 mars 2018 08:08

Pushteti i Kosovës, Bebe Rexha dhe tri muzikat e kapjes së shtetit 1. Bleta Rexha është, këtë javë, në vendin e shtatë. Kjo fjali nuk do të thotë gjë për shumicën...

Katër rrëfenja paradoksi e padukshmërie 02 mars 2018 08:24

Kthimi tek kuptimi burimor i fjalës "viza". 1. Është një fenomen që quhet "shkarje gjuhësore", "parapraxis", apo "rrëshqitje frojdiane". Ka të bëjë me...

Situata është e pashpresë...por jo serioze 23 shkurt 2018 08:06

Politikë bylbyli dhe dëmi kosovar në rrugën evropiane të Shqipërisë. 1. Është një thënie e vjetër vjeneze, e shndërruar në film komik të viteve gjashtëdhjetë...

Letër babait 18 shkurt 2018 13:54

Por, për herë të parë në historinë tonë, pas gati njëqind vite përpjekjesh po e rrumbullakojmë një kornizë, e cila na lejon që të ndërtojmë brenda, pa frikën e...

Kosova nuk ka flamur... 16 shkurt 2018 08:16

...dhe herezi të tjera të këtij dhjetëvjeçari të Pavarësisë. 1. Jo, Kosova nuk ka flamur të vetin shtetëror. Gjatë dhjetë vjetëve qytetarëve ua kanë treguar...

Një letër (e sinqertë) nga Jean-Claude Juncker 09 shkurt 2018 08:05

Qytetarëve të Kosovës 1. Të nderuar zotërinj, Siç e patë dje, Komisioni aprovoi Strategjinë tonë për Ballkanin Perëndimor. Në atë dokument, të gjitha vendeve të...

Befasitë e pritshme 02 shkurt 2018 08:16

Kosova nuk ka kurrfarë nevoje që budallallëkun ta shndërrojë në normalitet. 1. "Kur mbërrita në shtëpi prisja një befasi dhe nuk kishte befasi për mua, ndaj ,natyrisht, qesh i...

Vjedhja e shekullit? 26 janar 2018 08:09

Si po e humb Kosova pavarësinë me kontratën për termocentralin e ri? 1. Janë tri personazhe në këtë rrëfim: një kompani e quajtur Contour Global, shteti i Kosovës dhe qytetari i...

Vrasja në tokën e askujt 19 janar 2018 08:04

Në dy kilometra e gjysmë katrorë të "tokës së askujt", ku u vra Oliver Ivanoviqi, nuk sundonte një shtet. Sundonin nënkontraktuesit kriminelë të shtetit. Apo shteteve, elitat e të...

Tri mësime të shpejta për arbitraritetin 12 janar 2018 08:04

Porosi për pushtetarët: kur jeton në shtëpi të qelqtë, mos gjuaj gurë. 1. Më tregoi një mik në Tiranë që gjatë kohës së komunizmit ishte një përgjegjës...

Cikli i 8-shit 05 janar 2018 07:56

Më 2018 sërish hyjmë në negociata që përcaktojnë statusin tonë të ardhshëm. Rreziqet janë shumë të mëdha. 1. Më 1988 përfundoi autonomia e Kosovës...

Viti i nëntëmbëdhjetë me tri rrëfime mjegulle 03 janar 2018 08:01

Do të fryjë erë dhe do të bjerë shi mbi Kosovë më 2018, por nuk do të mjaftojë që të evidencohen viktimat e resë së madhe që qëndroi mbi kokat tona 1. Ky...

Vendimet strategjike të Hashim Thaçit 29 dhjetor 2017 07:53

Si kontribuoi Kosova në Harvard dhe ENA me konceptin administrativ të quajtur "moucatteque"? 1. "Forcat e Armatosura të Kosovës do të themelohen gjatë këtij viti dhe askush nuk do të...

Shqiptarët dhe gjëegjëza ruse në ligj 22 dhjetor 2017 07:58

Tri lexime për zallamahinë në Kuvend të Shqipërisë dhe frikën nga Gjykata Speciale në Kosovë 1. Qe pyetur kryeministri britanik, Winston Churchill, se si e shihte politikën e jashtme sovjetike...

Rruga qorre për demarkacion: as për të vazhduar, as për rrugë të re 15 dhjetor 2017 08:09

Jeta vazhdon për tërë botën nëse Kuvendi i Kosovës, gjatë këtij shekulli apo shekujve të ardhshëm, nuk mund të sigurojë votat për ratifikim të Marrëveshjes; vazhdon edhe...

Një distancë higjienike mes Pacollit dhe pushtetit 08 dhjetor 2017 08:04

Bexhet Pacolli është jashtëzakonisht konsistent në gabimet e veta dhe në dëmtimin e interesave shtetërore të Kosovës. 1. Në vitet gjashtëdhjetë të shekullit të kaluar,...

Pushtimi i hapësirës së quajtur Qendër 01 dhjetor 2017 08:18

Liderët politikë do të bënin mirë që të dëgjonin porosinë e votuesve, e ajo është: normalitet. 1. Çka ndodhi për një moment e që bashkoi LVV-në, LDK-në dhe...

Dhjetë gjërat që nuk do të ndodhin më 2018 24 nëntor 2017 08:08

Harroni: punësimin, vizat, demarkacionin, ushtrinë, stabilitetin, integrimet... Meqë i pashë dritat e para, të hershme, të Vitit të Ri, ja edhe një shkrim i hershëm i Vitit të Ri. Dhe,...

Refuzimi i tri dosjeve 17 nëntor 2017 08:17

Si e mbrojti Kryeministri interesin publik. 1. Në tavolinën e kryeministrit të Kosovës arritën tri dosje të rëndësishme për t'i zgjidhur në 100-ditëshin e qeverisjes. Në...