Flaka Surroi

Miniera e pafund e arit 12 qershor 2018 08:42

Deri tash për rrugën e Shkupit janë paguar rreth 540 milionë euro apo afro 90% të vlerës së kontratës. Në mars kishin përfunduar 82% e punëve të përcaktuara sipas kontratës. Pra,...

Skemat klienteliste 05 qershor 2018 07:58

Shumë ironike kjo puna e jonë. Njerëzit sikur Thaçi na e bënë paçavure shtetin, hala pa e formuar mirë. Na e kanë krijuar një sistem klientelist, ku një grusht badihavxhinjsh politikë,...

Absurdistan 29 maj 2018 08:06

Vakuumin që po e krijon Kuvendi po e nxit Thaçi, i cili do që të sigurohet se derisa të jetë kryenegociator, Specialja të mos e prek fare. Ndërkohë do të thotë se marrëveshja do të...

Shtet fusnotë 22 maj 2018 08:01

Sa më shumë që mendoj për punën e kësaj fusnote aq më shumë më vjen ideja se edhe nuk e kanë pasur keq kur na e kanë imponuar. Porse teksti shpjegues do të mundë të...

Nebulozat 15 maj 2018 08:07

Serbia e mençur do ta shfrytëzojë secilën mundësi që ka për të na kafshuar, e për të na e gllabëruar një copë sovraniteti aty-këtu. Do ta shfrytëzojë, siç ka...

Në pritje të zgjedhjeve të reja 08 maj 2018 08:07

Se a do të ketë sukses Kuvendi t'ia çimentojë përgjegjësinë e negociatave Haradinajt, mbetet të shihet. Por, pikërisht ky vendim mund t'i sjellë zgjedhjet e reja. Sepse Thaçi nuk...

Shtet gati i falimentuar 01 maj 2018 08:04

Po sillemi thuajse kemi shtet, e në fakt ai është pronë private e politikanëve që me vite na riciklohen. Në të kanë humbur vlerat edhe njerëzore, për të mos i përmendur ato ekonomike....

Shërbëtori i partive 29 prill 2018 08:00

Falë sistemit zgjedhor të kontestuar vetëm me fjalë dhe aty-këtu ndonjë ankesë, deputetët nuk zgjidhen për t'i përfaqësuar qytetarët e as komunat prej nga vijnë. Zgjidhen për...

Rruga për në humnerë 24 prill 2018 08:04

Vazhdimi i negociatave nga Thaçi nuk është lajm i mirë për Kosovën. Përderisa në pjesën e parë të procesit e përdori mashën e vet, Edita Tahirin, këtu do “t'i...

Mjeshtërit e farsës 17 prill 2018 07:55

Ëndrrën e një vendi normal, që do të mundë të prodhonte edhe satelitë telekomunikimi po të mos i kishte udhëheqësit zhvatës, e reduktuan në një vend që jetën e mbyll...

Priteni Zajednicën 10 prill 2018 07:57

Sa herë kam thënë se punët nuk mund të shkojnë më keq, kasta politike e Kosovës ma ka dëshmuar të kundërtën. Degradimi i shtetit vit pas viti, qeveri pas qeverie, tashmë...

MARRE 03 prill 2018 08:10

Nuk mbaj mend ta kem ndier veten kaq keq sa të enjten. Kam ndier turp që jam shtetase e një shteti që me kaq shumë lehtësi mund t'i çojë njerëzit mbase edhe në vdekje. Për një grusht...

Autobombardimet e Kosovës 27 mars 2018 08:00

Bombat që i prodhuam vetë na kanë kushtuar gati 20 vjet jete. Atë që si shoqëri kemi lejuar të na ndodhë në politikë, arsim, kulturë, shëndetësi, infrastrukturë, mjedis, tregti,...

Sillemi në rreth 20 mars 2018 08:07

Kosova është kampione e sportit të quajtur sillemi në rreth. Sepse krejt çka nisim nuk e bitisim. Ose së paku, nuk e bitisim si duhet. Aq sa, vit pas viti, legjislaturë pas legjislature, u kthehemi të...

Qe ku po na dhemb 13 mars 2018 08:05

Përderisa politikanët të mos e kuptojnë se popullit nuk i bën mirë po qe se mbetet pa pasuri, pa punë, pa shëndet, pa shkollë, pa kulturë, pa sport – ky popull do të vazhdojë ta...

Të jetosh në rrenë 06 mars 2018 08:00

Jetojmë në rrenën e quajtur shtet i pavarur dhe funksional. Mund të jemi pavarësuar nga Serbia, porse jetojmë të okupuar nga një klikë e tërë. Zgjidhja mbase është që klika nis...

Perspektiva e vetëcunguar 27 shkurt 2018 08:02

Dua të besoj se brezi i tij do të mësojë nga gabimet e brezit tonë. Sepse ne kemi pretenduar dhe ende pretendojmë se i dimë të gjitha. Kurse në fakt dimë shumë pak. E më së paku...

“Kjo o Kosova” 13 shkurt 2018 08:04

Kosova është e këtillë çfarë është, për shkak se trajtohet si pronë personale e atyre që ndërrohen në pushtet. Është e këtillë për shkak se pavarësia e...

Efekti i mbushjes së kupës 06 shkurt 2018 08:04

Në vend se të forcoheshim si shtet e të krijonim unin tonë, ku kundërshtimet do të mbroheshin me argumente e jo me “të tekne”, ne erdhëm te pika ku diplomatët e huaj flasin në emër...

Udhë pa udhë 30 janar 2018 07:59

Edhe sa kohë do të duhet të presë Kosova që ta tejkalojë brezin e komandantëve që nuk ditën të ngihen, dhe ende shpresojnë se do të ketë edhe ndonjë copë mishi që ka...