Agron Bajrami

Cila është vija e kuqe e Kosovës 20 shkurt 2018 10:35

Pavarësisht zhvillimeve të mëtutjeshme, Kosova do të duhej të jetë në gjendje të përcaktojë vijat e veta të kuqe në raport me dialogun me Serbinë dhe marrëveshjen finale që...

Urime, për 10 vjetët e ardhshëm 17 shkurt 2018 09:55

Pyetja tani nuk është se çfarë kemi bërë dhe çfarë nuk kemi bërë në dhjetë vjetët e kaluar, por çfarë mund të bëjmë në dhjetë vjetët e...

Transparenca formale nuk mjafton 28 janar 2018 08:00

Fatkeqësisht, kontrata për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” është edhe një rast që vërteton se Kosova dhe qytetarët e saj nuk mund t’i besojnë Qeverisë së...

Një shembull 120 vjeç 14 janar 2018 22:48

Në kujtim të një artikulli gazete që ndryshoi botën Mëngjesi i ditës së enjte, 13 janar 1898, agoi në Paris bashkë me ballinën ndër më të famshmet në historinë e...

Deja vu 04 janar 2018 08:17

Në fund të këtij viti është shumë më e zorshme të ngrihet një dolli e rëndomtë e shoqëruar me dëshirat më të mira e të sinqerta për mirëqenie dhe prosperitet...

Pajtimi përmes librit 19 dhjetor 2017 20:48

Për një shoqëri si kjo e jona është me rëndësi që të shkojë më thellë sesa sipërfaqja e përbaltur, të cilën na e krijon rrethi mediokër politiko-medialo-social....

Pushteti i korrupsionit 10 dhjetor 2017 08:00

Është pushteti në Kosovë ai që është i korruptuar dhe që korrupton, dhe që tani duhet vënë para gjyqit të publikut. Nëse vërtet duam ta luftojmë këtë të keqe...

Një tentativë vrasjeje e së vërtetës 12 nëntor 2017 08:00

Një përpjekje perfide për të fabrikuar të vërtetën historike rreth luftës në Kosovë është duke ndodhur në vazhdimësi nga ana e autoriteteve të Serbisë, ndërsa...

Qeverisje me padrejtësi 15 tetor 2017 08:00

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për të falur borxhin që ambalazhuesit e ujit ia kanë shtetit tregon fytyrën e vërtetë të qeverisjes në Kosovë: Jemi një vend ku interesat e...

Politika e improvizimit 02 tetor 2017 08:16

Se demarkacioni është problem në Kosovë, e konfirmoi shefi ynë i diplomacisë Pacolli, në Podgoricë, ku autoritetet malazeze i luti për “mirëkuptim dhe durim”. Për çka...

Rroftë Qeveria, poshtë Qeveria 10 shtator 2017 08:00

Thënë shkurt: Qeverisja në Kosovë nuk duket se do të ndryshojë, vetëm ndërrohen dhe shtohen akterët në krye të saj I. Historia e koalicioneve politike në Kosovë prej fundit...

Qeverisje pa udhëheqje 27 gusht 2017 08:00

Si qëndrojnë punët, Qeveria e ardhshme e Kosovës - kushdo që ta formojë dhe kurdo që të formohet - do të jetë një Qeveri e dobët në numra, pa shumicë të sigurt në Kuvend...

Edhe një plaçkitje e parasë publike 06 gusht 2017 08:00

Mbajtja e një numri kaq të madh të këshilltarëve politikë (vetëm presidenti i ka 12 këshilltarë, kryetari i Kuvendit 11, e kryeministri 10), që në shumicën e rasteve nuk kryejnë...

“Atëherë, s’ka gjë” 05 gusht 2017 08:41

Kur flitet për “normalizimin” e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, apo për “zgjidhjen historike”, e vetmja fjali e sinqertë e Vuçiqit është ajo: “atëherë...

Koha e tij mbaroi… 09 korrik 2017 08:00

Dialogu Kosovë-Serbi duhet të ndryshojë, por presidenti Thaçi as nuk mund ta bëjë këtë ndryshim, as nuk e ka përkrahjen e nevojshme për të tentuar. Njeriu që ishte përgjegjësi...

Rreth kandidaturave dhe programeve 04 qershor 2017 08:02

I. Për kandidaturat kryeministrore E gjithë gara zgjedhore në këto ditët e para të saj, në masë të madhe, është reduktuar në tri kandidaturat për kryeministër. Tre të...

Grindjet në mëhallën ballkanike 14 maj 2017 08:00

Me rënien e Qeverisë së Kosovës kanë rënë edhe maskat e politikanëve. Interesat e atyre që sunduan bashkë për tre vjet përnjëherë dolën të jenë të...

“Çka duhet bërë nëse presidenti është një gënjeshtar?” 09 prill 2017 08:00

Ekziston një bindje, e krijuar me vite dhe e ngulitur tashmë në mendjen e pothuaj çdo kosovari, se pjesë e punës së politikanit është edhe gënjeshtra. Pjesë legjitime, madje. Thjesht, duket...

(Ish) Maqedonia… 12 mars 2017 08:00

Kriza e tanishme në Maqedoni nuk është pasojë e kërkesave të drejta të shqiptarëve për pozitë të përmirësuar në shtet. Kjo nuk është krizë ndëretnike. Kjo...

Ana tjetër e Pavarësisë 12 shkurt 2017 21:55

Një këndvështrim ndryshe, më shumë si shprehje emocionale, sesa koment politik… I Në nëntë vjetët prej se u shpall Pavarësia e Kosovës, sigurisht se mund të numërohen...