Adriatik Kelmendi

Bac, as emrin s’po ta dimë! 10 mars 2018 08:42

…dhe ndoshta më mirë që s’po i mëson plot lajme të kësaj jave, të cilat shumë do të të mërzisnin DHE U ÇUAN I madh e i vogël, siç e do zakoni i rrjeteve...

Deputetët shqiptarë të bashkuar do të mundë ta kthejnë kufirin aty ku duan 09 mars 2018 14:47

Kur dy persona ndodhen në gropë më e keqja që mund të ndodhë është që të fillojnë të rrihen ndërmjet vete duke akuzuar njëri-tjetrin se i ka futur aty. Në atë...

Sa shtete nuk e kanë njohur Kosovën? 03 mars 2018 09:04

Rasti i komplikimit me Marrëveshjen e Demarkacionit mund të shërbejë edhe si një pikë thjeshtësuese për rrugën përpara: Me konsensus për çështje nacionale dhe me partneritet me...

Kush po e ndan Kosovën? 18 shkurt 2018 08:00

Naivisht, nëse e mohojmë flamurin e Kosovës dhe kërkojmë që ai të zëvendësohet me atë shqiptar, i bie se tërthorazi po çojmë ujë në mullirin e atyre që po duan ta...

Kosova drejt BE-së e larg Serbisë, ose larg BE-së e afër Serbisë 10 shkurt 2018 09:01

Pse meriton të përkrahet iniciativa e Limajt për zgjidhjen e çështjes së demarkacionit, si hap me të cilin Kosova do të tregonte se është shtet serioz dhe i ka të qarta obligimet...

A bën të merremi me tema të vogla? 03 shkurt 2018 09:04

Sot është ajri i ndotur. Por dje ishte shëndetësia e dobët. Kosova vazhdon të renditet lart në listat e zeza të mortalitetit të foshnjave dhe të nënave në lindje. Ishte edhe arsimi. Na e...

Interesi i Beogradit… dhe i Moskës 20 janar 2018 09:36

E interesi i Prishtinës është në kundërshtim me interesin e Beogradit e të Moskës. Dilema që mbetet është: A do t’ia bëjmë ne vetë (me ose pa vetëdije) argatin interesave...

Po shihet kaçiku i tyre! 13 janar 2018 07:58

10-vjetori i Pavarësisë do të duhej të shërbente edhe si një afat prerjeje. Është koha për ndryshim rrënjësor të qasjes ndaj qeverisjes së vendit dhe ndërrim të figurave...

Bisha që ushqyem vetë 06 janar 2018 09:01

Si po kthehen Facebook dhe Google në armiqtë më të mëdhenj të dijes? ANËS DETIT i palarë, Anës dritës i paparë, Pranë sofrës i pangrënë, Pranë dijes i...

Kështu dëmtohen interesat e shtetit 30 dhjetor 2017 08:36

Këta liderë të Kosovës nganjëherë duket se nuk e dinë as abc-në e marrëdhënieve ndërkombëtare, duke menduar gabimisht se përgjegjësitë dhe obligimet i takojnë vetëm...

A na ofendoi Edi Rama? 23 dhjetor 2017 09:41

Porosia: Më i miri në Kosovë mund të bëhet maksimumi zv.ministër në Shqipëri. Është koha e fundit që bashkëpunimi Shqipëri-Kosovë të kalojë përtejë...

As Rambouillet s’ka qenë e përkryer, por solli çlirimin, as Ahtisaari s’ka qenë i përkryer, por solli shtetësinë… 09 dhjetor 2017 08:56

As kësaj radhe askush s’po thotë që Marrëveshja e Demarkacionit është e përkryer, mirëpo duhet bërë çmos që te shqiptarët të mbizotërojnë edhe një herë...

A po riimponohet tema e ndarjes së Kosovës? 25 nëntor 2017 08:48

Vuçiqi është lider i pakontestueshëm në Serbi. Tash me 9 deputetë në Kuvend, 10 kryetarë komunash dhe fuqinë brenda Qeverisë Haradinaj, do të synojë të kapitalizojë drejt...

Çastet uau 18 nëntor 2017 08:41

Kjo kolumne është sall për qejf. Për loçkë të zemrës. Për t’i shënuar këto çaste të bukura e të rralla. Për t’ua rikujtuar vetvetes dhe të tjerëve...

Po fillon Epoka e Gjykatës Speciale 11 nëntor 2017 09:49

Menjëherë pas zgjedhjeve do të ketë përgjigjje të qarta në thuaja të gjitha pyetjet spekulative të deritashme, me pasojat e të cilave do të merremi gjatë.Sidoqoftë, një pyetje do...

Pse LDK-ja po del të jetë partia më e madhe në Kosovë... 28 tetor 2017 08:57

... teksa LVV-ja ka trendin më të madh e më stabil të rritjes dhe PDK-ja ka hyrë në trend të rënies? CILA ËSHTË partia me mbështetjen më të madhe në Kosovë? Ose, cila...

Kush është më i forti? 21 tetor 2017 10:32

Si mund të bëjnë një dialog të barabartë Thaçi e Vuçiqi, duke qenë se i pari ka kontrollin më të vogël të mundshëm brenda Kosovës, kurse i dyti më të madhin...

Ismail Kadare (s’)fiton Çmimin Nobel për Letërsi 14 tetor 2017 10:36

Si t’i bëjmë ballë epidemisë së lajmeve të rreme (fakenews), në kohën kur secili me lehtësinë më të madhe ndonjëherë mund të prodhojë dhe të...

Votoni kë të doni, por mos gaboni ta votoni prapë PVP-në 07 tetor 2017 09:49

Ndryshimi pozitiv është afër, vetëm kur secili që do e ushtron të drejtën e garantuar për të votuar për të zgjedhurit e vet, kur secili di ta japë votën që do për të...

Jo pagesës për Rrugën e Kombit nëpër Shqipëri 30 shtator 2017 08:45

Pjesa e Rrugës së Kombit që kalon nëpër territorin e Shqipërisë nuk ka asnjë logjikë që tash për tash të bëhet me pagesë. Kjo, mes të tjerash, se nuk ekziston edhe një...